2013. január 28., hétfő

Az alap történet és a karakterek

Aki nem látta a Merlin c. sorozatot annak leírom a rövid tartalmat.

Camelotban Uther uralkodik a mágia pedig tiltott dolog. Egy nap egy fiatal varázsló, Merlin elmegy a nagybátyához, de a varázserejét rejtegetnie kell. Megismerkedik Gwennel a kovács lányával ( és a későbbi királynő), Morganaval a király gyámleányával és Arthur herceggel akinek egy véletlen folytán a személyi szolgája lesz. Az idő telik számtalan kalandban vesznek részt. Ami fontosabb esemény még: Merlin és Morgana megmentenek egy druida fiút Mordredet. A Nagy Sárkány megjósolja, hogy ez a fiú fog végezni Arthurral, de ő nem hallgat rá és kiszabadítja a druidát. Később Morgana rádöbben hogy varázsereje van Merlin megpróbál segíteni neki de nem mondja el hogy ő is varázsló (ez a későbbiekben fontos szerepet játszik), elviszi a druidákhoz ahol Morgana újra találkozik Mordreddel aki segít neki megbarátkozni a mágiával.
Felbukkan a lány testvére is Morgause, aki Morgana bizalmába férkőzik és felhasználja, hogy elfoglalja Camelotot. Mikor Merlin erre rájön meg kell hogy mérgezze Morganat, de mikor a lány haldoklik testvére megmenti és eltűnnek. Uther egy éve keresi elveszett gyámleányát mikor hirtelen felbukkan. Mindenki örül Morgana visszatérésének de ő megváltozott. Nem tudni mit csinált vele Morgause az alatt az egy év alatt, de a célja Camelot elfoglalása és Uther megölése lett. Merlin rájön erre és megpróbálja megakadályozni, itt kezdődik, hogy barátból egymás legnagyobb ellenségeivé vállnak. Morgana elfoglalja a trónt, mert kiderült, hogy Uther az apja. Arthur és Merlin legyőzik, Morgause megsérül ,Morgana pedig eltűnik. Évek telnek el, Uther meghal és Artur veszi át a trónt. Morgana egy erdőben él az ereje pedig hatalmas. A Celix megjósolja neki hogy egy Emrys nevű férfi lesz a végzete, innentől kezdve amikor nem éppen Camelot elfoglalásán és Arthur megölésén tevékenykedik őt keresi. Merlin létrehoz egy kis fehér sárkányt Aithusát aki elvileg jót hoz Albionra, Merlinre és Arthurra, de majd kiderül hogy ez tévedés. Morgana újra elfoglalja Camelotot de megint kipakolják. Sérülten össze esik az erdőben, de a kis sárkány odaszáll és megmenti. Gwent királynővé koronázzák.  3 év telik el ebből Morgana és Aithusa 2 évet fogságban töltenek. Camelot virágzik, Arthur és Gwen jó uralkodó páros együtt Merlin is boldog, de boszink  foglyul ejtett pár lovagot Északon. A király és szolgája elindulnak megmenteni őket. Merlin egy jóslatot lát amiben egy férfi végez Arthurral. Felbukkan egy régi kedves ismerős: Mordred immár felnőtt alakban. Merlin felismeri a jóslatban látott férfit és hogy Mordred az. A druida Morganat keresi és meg is találja de hamar rájön hogy megváltozott és ez nem az a nő akit megismert.  Mikor Morgana megpróbál végezni testvérével Mordred közbelép és leszúrja a boszorkányt. Arthur erre rögtön lovaggá üti. Sir Mordred jó lovagnak bizonyul, de Merlin nem bízik benne mert tudja mi a sorsa. Morgana túléli, ugyanis Főpapnő és olyan egyszerűen nem lehet végezni vele. Most már szinte betegesen próbál végezni Arthurral és ehhez mindent bevet. Mordred még mindig szilárdan a király oldalán áll de mikor Arthur kivégezteti a barátnőjét bosszút esküszik és rohan Morganahoz aki háborút indít Camelot ellen. És innen játszódik az én történetem :)


A szereplők
Csak azok akik az én történetemben is szerepelnek.

Főszereplők

Morgana Pendragon
Apja: Uther
Anyja: Viviane
Testvér: Arthur, Morgause

A régi hit Főpapnője, nagy varázsereje van, és minden vágya  megölni Arthurt és elfoglalni Camelotot ami hivatalosan az övé, mert ő Uther elsőszülött gyereke. Teljesen elfordult régi életétől, csalódott Merlinben, Gwen pedig a királynő lett ezért velük is végezni akar.
Az egyetlen lény akit szeret az kis fehér sárkánya Aithusa. Szövetséget köt a Szászokkal.









Merlin


Apja: Balinor
Anyja: Hunnith
Testvér:-


Nagy erejű varázsló. Arthus szolgája. A sorsa hogy segítse és megvédje Arthurt és Camelotot. A druidák csak Emrysként ismerik. Segíthetett volna Morgananak, de nemtette részben ezért is lett ilyen gonosz és ellenséges.










Mordred
Apja: nemismert
Anyja: nemismert
Testvér: nemismert


A sorsa hogy végezzen Arturral.
Még kisgyerekként járt Camelotban. Egy druida törzsben élt ezért Uther üldözte. Merlin és Morgana elbújtatta majd Arthur segítségével ki juttatták Camelotból. Még találkozott párszor velük, egyik alkalommal Merlin majdnem hagyta meghalni.
Évekkel később felnőttként bukkan elő Morganat kutatva. Útközben találkozik Merlinnel és Arthurral. Csalódott Morganaban ezért Arthur oldalára áll. Sir Mordred lesz és innentől ő a király egyik kedvenc lovagja. Tudja hogy Merlin nem kedveli erre többször rá is kérdez de nem kap választ. A szerelme egy druida lány aki gyűlöli a királyt és Morgana elveit követi. Kivégeztetik a lányt, Mordred pedig bosszút esküdik,                    Morgana oldalára áll és már ő is egy dologra gondol: Végezni Arthural.









Aithusa
Létrehozó: Merlin/Emrys

Már több száz éve van egy tojásban, mikor Merlin megtalálja és "kikölti". Később megmenti Morganat és vele marad. Sarum Aithusat használja csalinak hogy elfogja Morganat. 2 évig raboskodnak, ezalatt ő megnő, de valószínűleg kínozták is ezért nem éppen egészséges sárkány alakja van. Sárkány úr híján nem tanul meg beszélni.






Többi szereplő


Arthur Pendragon
Apja: Uther
Anyja: Igrain
Testvér: Morgana

Camelot hercege majd királya. Igazságos, jószívű, kész feláldozni az életét másokért. A mágiában ő sem bízik, így az még mindig nem legális de már nem bünteti olyan erősen. Nem tudja megérteni miért lett ilyen testvére és reménykedik hogy egyszer újra a régi lesz. Túl könnyen bízik meg az emberekben ezért gyakran kell csalódnia. 
A törvényekkel ellentétben feleségül veszi Gwent, így egy szolgáló lesz a királynő.












Kilgharrah
A nagy sárkány. Több ezer éves, ismeri a jóslatokat és az emberek sorsát. Uthert gyűlöli, de Arthurt nem ,mert bízik benne hogy egyesi Albiont és a mágia újra szabad lesz. Kicsit metaforikusan beszél, és mindig tanácsokat ad Merlinnek és segít neki ha tud. 















Sir Leon

Családja nem ismert

Az egyik legrégebben Cameletban szolgáló lovag. Már Uther idejében is itt volt. Gwennel együtt nőtt fel. Arthur főbb lovagjai közül ő az egyetlen tényleg nemesi származású. Már többször került halál közelbe de valahogy mindig túlélte.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése