2013. február 1., péntek

3. fejezet

Camlann 1.


A sötét hegyek között sötét sereg vonult. Mordred is ott ment köztük szürke lován, fekete kardjával az oldalán. A gyűlölet szikrázott a szemében, és határozottan lovagolt előre. Nem félt. A kard elöntötte erővel, de haraggal is. Felerősödött mindet utálat amit érzett,hisz Morgana pont ezért adta. Mordred tudta ezt de nem bánta.
Beértek egy kis erdőbe mikor úgy érezte valaki figyeli. Hirtelen félrenézett és egy alakot látott elfutni a fák közé. Csuklyát viselt, de Mordred valahogy ismerősnek találta. Az úton még többször látta a csuklyás embert fák,bokrok mögött bujkálni de nem törődött vele.
---
A seregek már lassan felsorakoztak mikor Merlin megtalálta Kilgarah-t. A sárkány figyelmeztette a szászok tervéről és megígérte hogy a közelben marad. Merlin rohant vissza a táborba de Arthur már a serege élén mondta biztató beszédét. Késő volt nem tudott előre jutni hozzá. A távolból már hallatszott az ellenség dübörgése, akik egyre közelebb értek. Merlin nem tudta mit tegyen. A Camelotiak csapdába sétálnak ő pedig tudta hogy nincs sok ideje. Segítenie kellett ezért úgy döntött egyedül indult fel, hogy megfékezze a fentről támadókat. Egyedül nem volt esélye  legyőzni őket de talán feltartóztathatja, hogy Arthur időben észrevegye a csapatot. Miközben rohant teljesen megfeledkezett arról, hogy idős varázslóvá változzon, így Merlinként és nem Emrysként ment megállítani Morgana seregét.

---



















Morgana átmászott a hegy gerincen és beállt a helyére Aithussával.
Rálátott  Arthur seregére is, látta ahogy a király biztatja lovagjait. 
Ő ezt inkább kihagyja a szászok úgyis csak a hatalomért harcolnak, egyedül Mordred az akit a saját emberének mondhat.
Megfordult és elégedetten elmosolyodott. A távolba már megjelent a sereg és egyre csak közeledett.
---
A két fél farkas szemet nézett egymással. Mordred hátul állt nem akart nagy feltűnést kelteni, tekintetével csak Arthurt kereste. Az egyetlen vágya volt végezni a királlyal. 

Felnézett a sziklákra, Morgana már ott állt fehér sárkányával és nézett a messzeségbe. Hirtelen egy villám csapott Camelot serege közé. Ez volt a jel a szászoknak. Ordítással és dübörgéssel kezdtek el rohanni fekete páncéljukban az ellenség felé. Megkezdődött a sorsok harca.
---

Sokan megsérültek a villám miatt de Arthurnak indulnia kellet a többi emberel. -Camelotért- kiáltottak és megindultak Camelot katonái is. Kardok súrlódását és az élen eleső emberek ordítását lehetett hallani mikor a két sereg egymásba ütközött. Arthur Leonal, Gwainnel és a többi lovaggal együtt törtek előre és aprították a szászokat. Az Exkalibur fényesen csillogott Artur kezébe minden egyes csapásnál.














---
Mordred hideg vérrel vágta le és taszította földre volt lovag társait. Néha felvillant a szeme és a sziklának repültek Camelot katonái. Ő töretlenül haladt előre fekete kardjával és csak Arturt kereste.

5 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik! :) Mindig megnézem hogy van e fenn új rész, ha nem is írom a fórumon!! Hajrá, igy tovább:) siu

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nem lenne rossz a történet, ha kicsit jobban figyelnél a helyesírásodra. Sok helyen zavaró tud lenni. Ettől függetlenül érdekes olvasni. Üdv: En

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm :) és bocsánat a helyesírásom miatt.. Sajnos ez az egy dolog valahogy sosem volt az erősségem :/ de igyekszem megoldást találni a problémára csak akárhányszor átnézem valami kis hiba mindig becsúszik... :( genetikailag van ez bennem vagy nem tudom de ígérem sokkal jobban odafigyelek :)

    VálaszTörlés
  4. Mennyire viseled jól az építő kritikát? Mert ez az lesz, és remélem, nem bántódsz meg semmin, mert segítő szándékkal írom le mindezt.
    De először is a pozitívumok! Tetszik az ötlet, hogy mi lett volna, ha Morgana úgy indul harcba, hogy nem tudja, ki Emrys. Érdekes változtatás, és kíváncsi leszek, mit fog szólni, amikor itt rájön. A sorozatban úgyis olyan rövidre vágták a nagy megdöbbenését. A karaktereket is ügyesen sikerült elkapnod, tetszettek Morgana gondolatai, de Mordred hozzáállása és dühe is érthető volt, valamint a Merlin és Leon közt lezajlott párbeszéd is igazán sorozathűre sikeredett, simán el tudom képzelni, hogy egy ilyen csevej megtörténjen köztük. Ami a stílusodat illeti, voltak nagyon szép megfogalmazásaid, például a harmadik fejezet eleje, ahogy Mordred vonul a csatába, vagy ahogy azt leírtad, hogy a „mi” szó megnyugtatta Aithusát (ez különösen jó volt!), meg hogy Morgana a régi életén akar bosszút állni, és megbüntetné az egész világot… Szóval volt néhány kivételesen szép gondolat a történetben! :))
    Akkor most picit a negatívumokról… Tudom, hogy ez egy blogos, rajongói írás, nem könyv, szóval nem kell órákat tölteni azzal, hogy valóban hibamentesen kerüljön fel a történet az oldalra, de sajnos tényleg sok benne a helyesírási hiba, meg a szereplők nevei is gyakorta szerepelnek rosszul (rosszul toldalékolva). Láttam a fórumon, hogy már intézkedsz ez ügyben, úgyhogy erre nem vesztegetek több szót. :)
    Az is furcsa, hogy így, idézőjelekkel szerkeszted a párbeszédeket. Tudom, hogy az angol könyvekben (fanfictionökben) ezt így kell, de a magyarokban a gondolatjel a helyes elvileg. Van valami különösebb oka, hogy nem ezt használod, vagy csak a külföldiül olvasás hatása? xD
    Amit még meg akarok említeni, az az, hogy néha túl gyorsan ugrasz egyik eseményből a másikba. Néha hagysz szépen időt arra, hogy megismerhessük a szereplők gondolatait, néha viszont annyira gyorsan vezeted a történet fonalát, hogy elveszti a súlyát az egész jelenet. Gondolok itt pölö arra, amikor a harmadik fejezet elején Merlin rohangál fel-alá; egy félmondatban elintézed, hogy beszélt a sárkánnyal, aztán a bekezdés végére már rohan is Morganáék elé. Nekem így kicsit hiteltelen volt az a rész.
    Mindennek ellenére tetszik, amit írsz (lásd: a pozitívumokról szóló részt!), és abba ne hagyd, mert kíváncsi vagyok a folytatásra! :D Remélem, nem kedvetleníttettelek el a szavaimmal, és nem veszed a kukacoskodásaimat rossz néven. ^^
    Üdv, Thayet

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszi hogy ezt leírtad az építő kritika nagyon fontos mert legalább így tudom hogy min kell változtatnom. Az idézőjelt nem igazát tudom miért csinálom így valószínűleg igen azért mert túl sok angol fanfic-et olvasok de áttérek gondolat jelre. Közbe már engem is elkezdett idegesíteni mert ha mondjuk a karakter gondolatait akkor nem tudom hogy jelöljem..szóval majd azt átírom :)
    A gyors ugrásokért bocsi csak van néhány dolog amit rövidre vettem nem tudom miért, ez inkább egy Morgis történet és nem tudom biztos picit siettem mikor azt írtam de a folytatásban igyekszem jobban kifejteni a dolgokat :) és igen a helyesírás.. engem is nagyon zavar de akár hogy próbálkozok valami hiba mindig becsúszik. Átnézem 30x és lehet akkor sem fogom észrevenni. Angolul, horvátul teljesen jól tudok írni de pont a saját anyanyelvemen nem és ezért eléggé utálom magam. De szerencsére ezt megoldottuk és remélem így már jobb lesz :) köszönöm a pozitívumokat és remélem hogy egyre jobb leszek :)

    VálaszTörlés